Ki ne szeretné a finom flódni-t? Ez a hagyományos magyar és zsidó sütemény, más néven flodni, egy igazi ínyencség, amit most mindössze 15 perc alatt el tudsz készíteni! Ha még sosem próbáltad, itt az ideje, hogy belevágj, és megtapasztald, milyen egyszerű és gyors lehet egy ilyen különleges desszert elkészítése.
Miért Érdemes Kipróbálni?
A flódni nem csak finom, de egy igazi kulturális élmény is. Ez a magyar és zsidó konyha remeke, amelyet gyakran találhatsz a budapesti cukrászdákban, mint például a Plums Cafe-ban. A flódni, vagy más néven magyar baklava, egy réteges sütemény, amely tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni. Ráadásul, ha gyorsan szeretnél egy ínycsiklandó desszertet, akkor ez a recept tökéletes lesz számodra!
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg dió
- 20 dkg mák
- 20 dkg alma
- 20 dkg szilva
- 1 citrom leve és héja
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítési Lépések
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Keverd össze a lisztet, a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat, és gyúrd tésztává.
- Oszd el a tésztát négy részre, és nyújtsd ki őket vékonyra.
- Az első réteg tésztát helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Szórd meg a dióval, majd helyezz rá egy újabb réteg tésztát.
- A második rétegre szórd rá a mákot, majd jöhet a harmadik réteg tészta.
- Az almát reszeld le, keverd össze a citromlével és a fahéjjal, majd terítsd el a harmadik rétegen.
- A negyedik réteg tésztát helyezd az almára, majd a tetejére szórd rá a szilvát.
- Süsd a sütőben körülbelül 40-45 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Hogyan Készíts Gyorsabban?
Ha még gyorsabban szeretnéd elkészíteni a flódni-t, használj előre elkészített tésztát, és a töltelékeket is vásárolhatod kész formában. Így az előkészületi időt jelentősen csökkentheted, és máris élvezheted ezt a finom magyar és zsidó süteményt.
Tippek és Változatok
- Ha szeretnéd, a szilvát lecserélheted más gyümölcsre, például meggyre vagy barackra.
- A flódni-t készítheted hagyományos módon is, több réteggel, például a 7 rétegű zsidó torta stílusában.
- Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kis rummal ízesített tejszínhabot, amitől még különlegesebb lesz a desszerted.
Tálalási Ötletek
A flódni-t tálalhatod egy szelet finom vaníliafagylalttal, vagy egy kis tejszínhabbal a tetején. Ha szeretnéd, díszítheted egy kis porcukorral is, ami még elegánsabbá teszi a desszertedet.
Próbáld ki a hétvégén, és oszd meg a tapasztalataidat a kommentekben! A flódni nem csak egy finom desszert, hanem egy igazi kulturális élmény is, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Ne felejtsd el, hogy a magyar és zsidó konyha számos más finomságot is tartogat, mint például a bécsi torta vagy a magyar sütemények. Készítsd el a saját flódni-dat, és élvezd ezt a különleges ízvilágot!
Nézd meg további receptjeinket: Házi csülök pékné módra: Tippek és Trükkök Nagymamától
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.